Search for:
spinner

Aandacht voor label ‘Resting Bell’ in CC-Radio

di 5 jun 2012

CC-Radio duikt woensdag 6 juni in ‘Popart’ vanaf 22.00 uur opnieuw in de wereld van de netlabels en ‘creative commons’ gelicenseerde muziek. Een bijzondere wereld, vol gepassioneerde eigentijdse muzikanten. In aflevering #5 aandacht voor het label ‘Resting Bell’.
Vanaf de jaren 1990 groeit een levendig muzikaal undergroundnetwerk op het internet. En dan bedoelen we niet de toename van de ‘illegale’ downloads van commerciële artiesten, maar vooral de introductie van ‘creative commons’.
Copyright bij artiest
Die groei in 2001 opende de deuren om muziek te delen met de wereld via het digitale netwerk, waarbij het copyright te allen tijden (ook juridisch) bij de artiest blijft.
Internet heeft vervolgens de routekaart verschaft om met name alternatieve experimentele en elektronische muziekreleases tevoorschijn te toveren vanuit alle werelddelen en allerlei niches.
De CC-Radio-serie gaat in Popart op zoek naar juist die artiesten of netlabels met dat ‘beetje meer’. Kortom: een prima serie om in 2012 te blijven volgen.
Afleveringen van CC-Radio
Bekijk meer info over de afleveringen in onze programmagids: