Search for:
spinner

Bezorgdheid om voortbestaan Concertzender…

vr 29 aug 2008

Ondanks komkommertijd en vakantieperiode bleken veel luisteraars en collega’s gewoon thuis te zijn. De Concertzender werd de afgelopen dagen gebeld met veel bezorgde vragen naar aanleiding van geruchten over een voorgenomen stopzetten van de Concertzender.

Om de geruchten te ontzenuwen wil de Concertzender graag verwijzen naar de publicatie die aan deze ‘rumours’ ten grondslag ligt.
Op dit moment is de Concertzender in gesprek over extra taken binnen de NPO; in concreto 3 themakanalen. Dit lijkt een logische koers die past bij de expertise en missie van de Concertzender. Op dit moment bieden we al diverse themakanalen aan, u vindt ze alle op deze website…
Of de beoogde extra kanalen daadwerkelijk gerealiseerd kunnen gaan worden, is onder voorbehoud van nog te verkrijgen toestemming van de minister van OCW.
Verder is het een feit dat de Concertzender met ingang van 1 januari 2009 niet meer zal programmeren op Radio 6.
Wij betreuren het dat speculaties over een voorgenomen einde van de Concertzender als radiostation naar buiten zijn gebracht, voordat dit onderwerp überhaupt met de Concertzender zelf is besproken. Los daarvan hadden wij 25 jaar na oprichting liever een positievere benadering van onze radiozender gezien. Vooralsnog hebben wij er alle vertrouwen in dat deze conceptplannen geen definitieve besluiten worden. Wij vernemen gelukkig ook vaak dat er behoefte is aan een zender als de onze!!
Gusta Korteweg, directeur