Search for:
spinner

Bijzonder herdenkingsconcert

vr 3 mei 2013

Op 4 mei verzorgt het nieuwe koor Cappella Europa o.l.v. Rutger Valentijn Mauritz een bijzonder herdenkingsconcert in Hilversum. Het koor brengt muziek van Mozart, Fauré en Mendelssohn maar ook van Cristóbal de Morales. De Concertzender is erbij!
Requiem Dichterbij
Hilversum – ‘Badhuisconcerten’ organiseert op zaterdag 4 mei om 19:45 uur een herdenkingsconcert door Cappella Europa o.l.v. Rutger Valentijn Mauritz.
In het ‘oude Badhuis’ (nu Het Apostolisch Genootschap) aan de Badhuislaan 15 brengt het koor ontroerende en troostende muziek zoals het bekende ‘Ave Verum’ van W.A. Mozart, ‘Cantique de Jean Racine’ van Gabriel Fauré en ‘Beati Mortui’ van Felix Mendelssohn.
Daarnaast gaat het koor de uitdaging aan om het prachtige Requiem van Cristóbal de Morales ten gehore te brengen. De vier zangstemmen worden aangevuld met de ontroerende klank van de saxofoon. Het is heel bijzonder om te horen hoe de klank van stem en saxofoon elkaar versterken.
Tussen de misdelen door zullen gedichten rond het thema Dodenherdenking worden voorgedragen door leerlingen van de Titus Brandsmaschool.
De Concertzender gaat dit bijzondere concert opnemen en het op een later tijdstip uitzenden. Houdt u hiervoor onze website in de gaten.

Cappella Europa

Cappella Europa is een gloednieuw kamerkoor o.l.v. Rutger Valentijn Mauritz, dat bestaat uit talentvolle jonge zangstudenten uit heel Europa en ervaren professionele zangers.
Het koor biedt een broedplaats aan jong zangtalent en neemt daarbij ook het publiek mee in de ontdekkingsreis naar juweeltjes van muziekstukken uit het klassieke koorrepertoire.
Meer informatie over Cappella Europa vindt u op
www.cappella-europa.eu

Goed doel

Met een deel van de opbrengst van het concert worden de activiteiten ondersteund van de stichting Musicians without Borders. Musicians without Borders initieërt projecten, ontwikkelt methodes en organiseert concerten en internationale conferenties op het gebied van verwerking en verzoening via de muziek.
Sinds haar oprichting in 1999 heeft Musicians without Borders succesvolle projecten georganiseerd in Bosnië-Herzegovina, Macedonië, Kosovo en het Midden-Oosten. Voor meer informatie: musicianswithoutborders.org
Kaarten bestellen
Toegangsprijs: € 25,- (CJP/65+: €15,-).
Kaarten verkrijgbaar bij: VVV Hilversum (035-6292810) of Kaartverkoop Klassieke Concerten de Muziekerije (035-6248488).
Meer informatie over het concert: Rien Pouwels, badhuisconcerten@gmail.com.
Volledig programma: zie link in agenda op www.apgen.nl