Search for:
spinner

Calypso is like so

zo 23 sep 2007

Vandaag laten we de soundtrack horen van de film “CALYPSO IS LIKE SO”. Deze film komt uit 2003 en is geregisseerd door de Franse regisseur Bruno Collet. De uitzending vandaag is anders dan gewoonlijk. Normaal draaien we de soundtrack van een film, dat wil zeggen muziek die is gemaakt of uitgekozen bij de film.
“CALYPSO IS LIKE SO” is een plaat uit 1957 met calypso gezongen door acteur Robert Mitchum. Deze plaat inspireerde filmmaker Bruno Collet tot het maken van een gelijknamige animatiefilm in 2003 met in de hoofdrol Robert Mitchum als animatiefiguurtje. Het verhaal is simpel en is afgeleid van het gegeven dat veel films in wording, een oorlog zijn tussen acteur en filmmaker. In dit geval neemt de acteur z’n rol zo serieus dat ie helemaal door het lint gaat, hij is Robert Mitchum.
We komen ‘m tegen op de set van “CALYPSO IS LIKE SO”. Hij woont in een trailer op deze totaal verlaten set. Net zoals in films als "The Last Picture Show” en "Millennium Actress” is zijn rol ziijn echte leven geworden. Maar omdat ie gek is heeft ie iedereen vermoord. Zijn ontmoeting met een blonde fotografe zet alle filmstereotypes in een nieuw daglicht.
Het is een korte maar gevatte film, als je de kans krijgt om ‘m te zien, zeker doen !