Search for:
spinner

Cd-wereldpremière bij Nuove Musiche

vr 14 jan 2011

Een bijzonder geestig maar onbekend werk uit de Italiaanse barok staat op de nieuwste cd van het Franse topensemble Le Poème Harmonique. 5 feb. van 9 tot 10 uur ‘s ochtends kent deze cd-wereldpremière ook een radiopremière bij Nuove Musiche!

Deze eind 2010 bij ALPHA uitgekomen cd draagt de titel ‘Combattimenti!’, en bevat het theatrale stuk ‘La Fiera di Farfa’ van Marco Marazzoli. Dat is een parodie op het madrigaal ‘Combattimento di Tancredi e Clorinda’ van Monteverdi.
Deze parodie is een jaar na het Combattimento van Monteverdi geschreven. In ‘Fiera di Farfa’ imiteren kermisgasten op de markt van Farfa het bekende madrigaal van Monteverdi, nu à la commedia dell’arte.
Ook dit bekende madrigaal van Monteverdi is samen met zijn madrigalen ‘Hor che’l Ciel e la Terra’ en ‘Lamento della Ninfa’ te horen.
Topensemble
Zoals altijd wordt dit alles magnifiek uitgevoerd door Le Poème Harmonique o.l.v. Vincent Dumestre. Het ensemble is de grote ontdekking van het Festival Oude Muziek van 2002, en inmiddels 1 van de topensembles in de oude muziekwereld.
Op deze nieuwe cd zijn ook o.a. sopraan Claire Lefilliâtre en de Belgische tenor Jan Van Elsacker te horen.
Lees een recensie van deze cd op de site van Klassieke Zaken, geschreven door oud-Concertzender-medewerker Marcel Bijlo.
De cd is te bestellen bij:

Nuove Musiche: zondag 16 januari 2011, 14.00 – 15.00 uur

Herhalingen:

  • maandag 24 januari
  • zaterdag 5 februari
  • 9.00-10.00 uur


LePoemeHarmonique.jpg
V.l.n.r.: Vincent Dumestre (theorbe en leiding), Serge Goubioud (tenor), Claire Lefilliâtre (sopraan) en Arnaud Marzorati (bas).