Search for:
spinner

Concertzender neemt Canto Ostinato op in de Domtoren Utrecht

vr 30 nov 2012

Zaterdag 1 december speelt beiaardier Malgosia Fiebig om 11.00 uur “Canto Ostinato” van Simeon ten Holt op het carillon van de Domtoren in Utrecht. Concertzender neemt dit concert op en zal dit op woensdag 12 december uitzenden tijdens de Simeon ten Holt-marathon.
Zaterdag 1 december speelt beiaardier Malgosia Fiebig om 11.00 uur "Canto Ostinato" van Simeon ten Holt op het carillon van de Domtoren in Utrecht. Concertzender neemt dit concert op en zal dit op woensdag 12 december uitzenden tijdens de Simeon ten Holt-marathon. 
Afgelopen week overleed de Nederlandse componist Simeon ten Holt op 89-jarige leeftijd. Zijn "Canto Ostinato" uit 1976 groeide uit tot een van de bekendste werken uit de hedendaagse Nederlandse klassieke muziek. Belangstelling voor dit muziekstuk nam verder toe door de documentaire “Over Canto” uit 2011.

Over Malgosia Fiebig 
Malgosia Fiebig (Gdansk, 1975) is sinds september 2011 stadsbeiaardier van het carillon van de Dom in Utrecht en bespeelt daarnaast de St. Stevenstoren in Nijmegen. Ze geeft concerten door heel Europa en de VS. In juli van dit jaar opende zij met onder andere “Enjoy the silence” van Depeche Mode het festival Summer Darkness. Concertzender heeft ook dat concert opgenomen.
Malgosia Fiebig (Foto Wouter van de Kamp)