Search for:
spinner

De Amsterdamse Uitmarkt 2010

wo 25 aug 2010

De Amsterdamse Uitmarkt is de opening van het culturele seizoen en ook een heel klein beetje het einde van de zomer. De (school-) vakanties zijn voorbij en de theaters lokken. Twee dagen en een avond presenteren de verschillende ensembles, theaters en producenten hun programma’s voor het nieuwe seizoen.
Er is een groot aantal live-optredens in verschillende genres: ballet, toneel, musical, jazz, wereldmuziek, klassieke en nieuwe muziek. Het lijkt de Concertzender wel! 
Tijdens de Uitmarkt vindt in het Muziekgebouw aan het IJ het Toonzetters-festival plaats. Tijdens dit gratis toegankelijke festival klinken de beste nieuwe Nederlandse gecomponeerde werken uit het voorgaande jaar. Het doel van Toonzetters is een breed publiek te laten horen hoe talentvol en gevarieerd het aanbod aan Nederlandse Nieuwe Muziek is. Iets wat de Concertzender ook al meer dan 25 jaar doet!  Wij hebben een naam hoog te houden met de liveopnames die we op de Nederlandse podia maken en vervolgens uitzenden. Hierbij is een groot deel gewijd aan nieuwe composities van Nederlandse componisten, uitgevoerd door Nederlandse ensembles. Maandagavond 30 augustus kunt u een aantal van die opnames horen, met de  nadruk op ensembles die tijdens de Uitmarkt te horen zijn en de componisten die tijdens het Toonzetters-festival centraal staan.