Search for:
spinner

Eu tu eles

wo 29 apr 2009

‘Eu tu eles’ is een film uit 2000 van regisseur Andrucha Waddington. Hoofdrolspeler in de film is Darlene, ongetrouwd en moeder van één kind. De titel van de film ‘Eu tu eles’, (ik, jij, hun), slaat op de relaties van Darlene met drie andere mannen, die uiteindelijk allemaal bij elkaar in huis komen te wonen. Osias, de oudste man vraagt Darlene ten huwelijk en Darlene trekt bij hem in. Wanneer zijn neef Zezinho arriveert in het huis, krijgt Darlene ook met hem een relatie. En dan ontmoet ze Ciro, een jonge onbekende, die de relaties tussen de vier nog ingewikkelder maakt.
De film is gebaseerd op een waargebeurd verhaal: hij werd gemaakt naar aanleiding van een krantenartikel dat berichtte over Maria Marlene Silva Sabóia, een vrouw die samenwoonde met drie echtgenoten.
De soundtrack van ‘Eu tu eles’ is samengesteld door de Braziliaanse zanger en gitarist Gilberto Gil, die naast bekend muzikant, in de jaren 2003 tot 2008 ook Minister van Cultuur was. Gilberto Gil begint als kind al met het maken van muziek. Hij start zijn loopbaan als bossa nova artiest en gaat uiteindelijk politiek geladen nummers schrijven. Het militaire regime dat in 1964 in Brazilië aan de macht kwam, zag Gilberto Gil als een bedreiging. Hierom werd hij in 1969 gevangen genomen en het land uitgezet. Hij is een sleutelfiguur geweest binnen de Braziliaanse muziekstijl MPB, Musica Popular Brasileira, en Tropicalismo. Deze bewegingen ontstonden in de jaren 60. Naast deze stijlen bevat de muziek van Gilberto Gil ook elementen uit de rock, Braziliaanse genres zoals samba en forro, Afrikaanse muziek, en reggae.