Search for:
spinner

Folky English Strings in Documento van 28 februari

do 17 feb 2011

Gambist Vittorio Ghielmi is veel te horen de laatste tijd bij de Concertzender. Live met Il Suonar Parlante in de eerste uitzending van het Festival Oude Muziek 2010, en in Documento van maandag 28 februari met English Strings.
Vittorio Ghielmi is op het moment een van de beste gambisten in de wereld. Hij is muzikaal van alle markten thuis, naast het meesterlijk bespelen van de gamba componeert en doceert hij ook.
Met zijn ensemble Il Suonar Parlante speelt hij ook samen met bekende componisten en jazzmusici.
Eind januari 2011 was deze groep nog live te horen in het Seizoen Oude Muziek met een swingende interpretatie van Bach’s Kunst der Fuge.
In Documento van zondag 20 februari is Vittorio Ghielmi samen met luitist Luca Pianca (links op foto) te horen in Engelse muziek met een folk-tintje in het programma ‘English Strings’. Engelse 17e eeuwse muziek brengen zij op hun eigen, meer folky manier ten gehore zoals alleen zij dat kunnen. Ook laten Ghielmi en Pianca eigen composities horen in deze oud/folk-sfeer.
Ook is de in Nederland opgeleide groep La Beata Olanda te horen in English Strings. De violiste Claudia Hoffmann speelt o.a. Playford-dansen op een pochette, een dansmeesterviool.
Deze pochette is niet het enige bijzondere instrument in dit programma, Ghielmi bespeelt de discantgamba en Pianca de ceterone. Als klap op de vuurpijl zijn zij beide ook nog zingend te horen!
Documento, English Strings: maandag 28 februari 2011, 10.00 – 11.00 uur
Herhaling:

  • zaterdag 13 maart
  • 10.00 – 11.00 uur