Search for:
spinner

John Zorn’s Masada Part One

ma 21 jul 2008

Op de Concertzender en Radio 6 gaat er de komende maand iets bijzonders gebeuren. Vanaf 19/20 april zal er elke 3e zaterdagnacht van de maand de integrale stukken uit het eerste Masadaboek van John Zorn worden uitgezonden, tenminste voor zover opgenomen en natuurlijk voor zover bekend bij de Concertzender.
Het eerste Masadabook bestaat uit 205 thema’s / composities waarvan er een groot aantal door zijn eigen ensemble Masada zijn uitgevoerd. Maar er bestaan ook opnames van andere ensembles en solisten, overigens bijna allemaal uit de New Yorkse scene rond John Zorn. Overigens maken ook de opnames die de VPRO op 20 maart 1999 maakte ter gelegenheid van de opening van het Muziekcentrum ’s-Hertogenbosch (Nederland) deel uit van de serie. Daar speelde een ensemble bestaande uit Nederlandse en Belgische topmusici samen met Eric Friedlander en John Zorn een selectie uit het Masadaboek. Tijdens de 2e uitzending op 17/18 mei kunt u zelfs Fred Frith op gitaar horen, hij was aanwezig bij het concert en werd door John Zorn voor het laatste stuk op het podium uitgenodigd.
Al met al reden om de komende maanden elke maand op de 3e zaterdagnacht van de maand af te stemmen op de Concertzender/Radio 6. Op de site wordt per uitzending een complete playlist vermeld. Na in eerste instantie toestemming te hebben gegeven heeft John Zorn laten weten geen prijs te stellen op de On Demand mogelijkheid. U moet dus ouderwets een tape laten meelopen. Ook de scores zijn op verzoek van John Zorn van de site verwijderd!
De samensteller van deze reeks is Kees van de Wiel.