Search for:
spinner

Khadak

za 12 apr 2008

FILM
Op de bevroren steppen van Mongolië worstelt Bagi, een jonge nomade, met zijn voorbestemming tot sjamaan. Zijn grootvader waarschuwt dat dit verzet tegen zijn paranormale gave ongeluk zal brengen. Dan komen soldaten vertellen dat een ernstige epidemie onder de dieren is uitgebroken en ze dwingen de nomaden te verhuizen naar desolate mijnsteden. Daar redt Bagi het leven van een mooie kolendievegge, Zolzaya, en samen komen ze erachter dat de epidemie een leugen was, bedoeld om het nomadisme een halt toe te roepen.
(www.contactfilm.nl)
REGISSEUR
Het drama ‘Khadak’ werd geregisseerd door de Belgische Peter Brosens en de Amerikaanse Jessica Woodworth. De filmmakers zijn de oprichters van Bo Films, een Belgisch productiebedrijf, en verdienden hun sporen als documentairemakers. Brosens maakte zijn internationaal geprezen ‘Mongoolse trilogie’ bestaande uit ‘City of the Steppes’ (1993), ‘State of Dogs’ (1998) en ‘Poets of Mongolia’ (1999). Woodworth maakte haar eerste documentaire in Mongolië, ‘Urga Song’ (1999), gevolgd door ‘The Virgin Diaries’ (2001). ‘Khadak’ is hun eerste gezamenlijke fictiefilm en werd in Venetië bekroond met de ‘Lion of the future’, de prijs voor het beste debuut.
(www.filmfocus.nl)
SOUNDTRACK
Sounddesigner Michel Schöpping (1957) studeerde muziekwetenschap in Utrecht. Onder het motto: ‘muziek is geluid en geordend geluid is muziek’ kwam hij uit bij de film.
Hij begon als componist van filmmuziek, onder andere bij de eerste film van Leendert Pot.
Dat was hem niet genoeg omdat filmgeluid zoveel meer is. Ondertussen heeft hij een geluidsstudio. Zijn interesse blijft breed, speelt in een jazz-trio en dirigeerde jaren een Kaapverdiaans koor.
Tevens was hij muziekregisseur bij de CD’s van onder andere: Oeral kozakken koor, Tango ensemble Bailongo, en natuurlijk “Cristina Branco canta Slauerhoff”.
AGENDA
Van 9 tot en met 24 april vindt in Amsterdam het 24ste Amsterdam Fantastic Film Festival plaats. Het aanbod van het festival varieert tussen fantasy, anime, thrillers, cultfilms, horror en science-fiction. De jaarlijkse carrière-onderscheiding van het Amsterdam Fantastic Film Festival gaat dit jaar naar Tim Burton. Het meest bekende onderdeel van het Amsterdam Fantastic Film Festival is “The Night of Terror”, een nachtelijke horrormarathon met vier bloedstollende films, die plaatsheeft in de nacht van 12 op 13 april. Vannacht dus kun je griezelen bij vier horrorfilms in de grote zaal van Tuschinsky vanaf half één vannacht tot acht uur morgenochtend…
Amsterdam Fantastic Film Festival