Search for:
spinner

Kraak Helder special: Philippe Petit

vr 10 mei 2013

Kraak Helder zendt in mei 2 specials uit. Op zaterdag 18 mei weerklinkt ‘Musical Travel Agent’ Philippe Petit met de wereldpremière van een speciaal voor Kraak Helder geproduceerde live-set, vanuit zijn studio in Marseille.

Zaterdag 4 mei kon u luisteren naar ‘Aurora Liminalis’, een samenwerking tussen de componisten William Basinski en Richard Chartier.
"Het LINE label beoogt het genre te onderzoeken van het ‘hedendaags elektronisch digitaal minimalisme’. "
Samenwerkingsverband
Het samenwerkingsverband tussen de befaamde componist William Basinski  (o.a. bekend van zijn pionierswerk ‘the disintegration loops’) en Richard Chartier zelf resulteerde in 2013 in een nieuw werk getiteld ‘Aurora Liminalis’:
“een rijke en nevelachtige soundtrack; het auditieve equivalent van golvende sporen van licht. Desintegrerende ruimtelijke klankverschuivingen die de klankpaletten van de twee artiesten samenbrengen tot een langzame, diepe, eb en vloed: als een soort versmeltende spectrale transmissie. Het werk beschikt over een distincte complexe aanwezigheid, en het is moeilijk om zijn kracht te weerstaan.” Aldus LINE.
AGF
In deze special tevens aandacht voor de Duitse muzikante AGF, die binnen het genre haar stem als compositiemiddel aanwendt en o.a. geinspireerd werd door een eeuwenoude Scandinavische volksliedvorm de ‘Yoik’.
Voor meer informatie en volledige speellijst kijkt u in de programmagids
De tweede special, die wordt uitgezonden op zaterdag 18 mei, staat in het licht van de Franse ‘Musical Travel Agent’ Philippe Petit, die speciaal voor Kraak Helder op 29 april een performance gaf vanuit zijn studio in Marseille.