Search for:
spinner

Lancering World of Jazz op International Jazz Day

do 25 apr 2024
Thema: Jazz | Wereld

Vanaf 30 april nieuw radiostation met jazz en wereldmuziek

Op de internationale Jazzdag 30 april lanceert de Concertzender om 10.00 uur een tweede zender: World of Jazz. De eerste uitzending is een speciale aflevering van Co de Kloets inJazz Radio. Geheel volgens de missie van de nieuwe online zender is deze uitzending gevuld met live muziek van jazzband Narrative en fadozangeres Magda Mendes. 

World of Jazz

Vanwege een hernieuwde samenwerking met het Utrechtse TivoliVredenburg is de eerste uitzending daar opgenomen. De banden met de Nederlandse podia zijn belangrijk voor World of Jazz. Er komt veel aandacht voor live optredens en jong talent. 

 

Op het nieuwe platform is de hele dag jazz en wereldmuziek in hun volle breedte te horen. De luisteraars komen in aanraking met muziek die nog buiten hun scope ligt. Daarmee is World of Jazz een smaakversterker om de luisteraars uit hun algoritmische bubbel te halen.

 

World of Jazz wordt doorgegeven via zo veel mogelijk internetkanalen. Voor de toekomst wordt er gewerkt aan distributie via digitale kabel en DAB+.

 

Concertzender 

Op de Concertzender is een breed palet aan muziek te horen, waaronder wereldmuziek en jazz. De programmering op de Concertzender blijft intact. In eerder onderzoek van de Concertzender is naar boven gekomen dat er vooral voor jazz geen ander radiostation meer is. Met de lancering van World of Jazz springt de Concertzender in dit gat en biedt een nieuw podium waar alle liefhebbers van jazz en levendige wereldmuziek hun hart kunnen ophalen.