Search for:
spinner

Le voyage de Arménie

za 6 sep 2008

Vandaag in Let’s Movie draaien we de soundtrack van ‘Le voyage en Armenie’.
Deze Duits-Italiaanse film uit 2006 is geregisseerd door Robert Guédiguian.
 
De hoofdrol wordt vertolkt door Ariane Ascaride en de soundtrack is gecomponeerd en uitgevoerd door Arto Tuncboyaciyan.
 
Verhaal
Le voyage en Armenie is een prachtig gefilmde roadmovie tegen de achtergrond van de sociale en maatschappelijke situatie van Armenië..
Anna, een gehuwde vrouw van middelbare leeftijd, is cardiologe en de enige dochter van Barsam, haar bejaarde Armeense vader. Wanneer vader verneemt dat hij aan een ernstige hartziekte lijdt, vertrekt hij met de noorderzon.
De bezorgde Anna trekt een week uit om hem te gaan zoeken. Haar vader trok zich vermoedelijk terug in zijn geboorteland Armenië, ergens in de schaduw van de mythische berg Ararat. Tijdens haar koortsachtige zoektocht ontdekt Anna haar roots en zichzelf.
 
De muziek in deze film is van Arto Tuncboyaciyan ook wel bekend als Arto.
Deze Turks Armeense multi-instrumentalist speelde mee op meer dan 200 platen in Europa voordat hij naar Amerika vertrok. Daar werkte hij met talloze jazz-artiesten zoals Chet Baker, Al Di Meola en Joe Zawinul. Arto doet nog steeds veel samenwerkingsprojecten, speelt in de band Night Ark en heeft ook zijn eigen groep, de Armenian Navy Band.
Kortom, Arto is een muzikale duizendpoot die zich met ‘Le voyage en Armenie’ nu ook heeft toegelegd op filmmuziek.
 
Regisseur
De 55-jarige filmer, scenarist en producent Robert Guédiguian behoort samen met filosoof/auteur Jean-François Revel en de ‘roemruchte’ voetballers Éric Cantona en Zinédine Zidane tot de bekendste inwoners van Marseille, de beruchte Franse havenstad aan de Middelandse Zee. Sinds de film ‘Marius et Jeannette’ uit 1977 is Guédiguian een begrip in Frankrijk. Na ‘Le promeneur du champ de Mars’, zijn film-portret van Mitterand met acteur Michel César Bouquet, neemt in LE VOYAGE EN ARMENIE Ariane Ascaride  opnieuw de hoofdrol voor haar rekening. Ariane Ascaride is de vrouw van regisseur Robert Guédiguian die eigenlijk in al zijn films met acteurs werkt waarmee hij ook bevriend is in het dagelijks leven.
 
Bron: www.filmmagie.be