Search for:
spinner

Monsoon Wedding

wo 19 aug 2009

Monsoon Wedding is de vierde film van Mira Nair die in het Westen is uitgebracht. Ze is bekend van Salaam Bombay uit 1988. Monsoon Wedding is in Venetië 2001 bekroond met de Gouden Leeuw voor beste film.
 
De plaats is New Delhi in de betere buitenwijken aan het begin van het natte moessonseizoen. De familie Verma is druk bezig met de voorbereidingen van het huwelijk van Aditi met Hemant, die al jaren als ingenieur in Texas aan het werk is.
Aditi moet voor het huwelijk haar relatie met een getrouwde tv-reporter verbreken.
De schijnbaar vrijgevochten families blijken toch nog te zweren bij een "gearrangeerd" huwelijk dat bol staat van eeuwenoude maar uitgeholde Indiase tradities. De uitgebreide Verma familie moet vanuit alle hoeken van de wereld reizen om dit, op het laatste moment geregelde huwelijk van vier dagen lang, in New Delhi bij te wonen. Voordat het punjabifestijn echt los kan barsten (samen met de moesson uit de titel) moeten evenwel tal van hindernissen worden genomen en situaties doorgemaakt die soms herinneringen oproepen aan Altmans Wedding en Winterberg’s Festen…
bron: www.artifilm.nl/Html/monsoonwedding.asp

De soundtrack van Mychael Danna doet denken aan een typische Bollywood productie, maar is in bepaalde opzichten soms net iets traditioneler.