Search for:
spinner

Muzikale hoogtepunten van 2009

wo 6 jan 2010

Een belangrijk aandeel binnen de programmering van de Concertzender wordt geleverd door onze nieuwe muziek medewerkers. Ieder met een uniek
specialisme op het gebied van de hedendaagse serieuze muziekbeoefening.

Zij zijn verantwoordelijk voor een brede programmering, waarbinnen aandacht wordt besteed aan alles wat beweegt tussen modern gecomponeerd klassiek tot extreem grensverleggende pop. Voor de nieuwe programmering, die na een ingrijpende verhuizing vanaf februari van start zal gaan, hebben we gekozen voor een splitsing van onze muzikale specialismen. De maandagavond zal in het teken komen te staan van de klassieke avant-garde, gevolgd door de donderdagavond met de nadruk op grensverleggende en alternatieve pop en vernieuwende en obscure volksmuziek.  
Met deze vernieuwing hopen we in 2010 veel nieuwe muziekdocumenten toe te voegen aan ons unieke archief. Een muziekarchief dat al langere tijd ‘on demand’ is te beluisteren en sinds kort ondersteund wordt met een ruim informerend ‘weblog’. Beide internetfuncties geven de zender een bijzondere meerwaarde voor de muziekgeïnteresseerde en geven de klankbeleving een extra dimensie. Vandaar dat onze avant-garde pop redactie heeft besloten over het afgelopen jaar haar meest favoriete muziekmomenten met u te willen delen.
Een eigenzinnige aanvulling op al die andere eindlijstjes van 2009. Beschouw de volgorde als willekeurig. Doe er uw voordeel mee (‘on demand’) en geniet het komende jaar van onze radioprogramma’s.
 
Zie voor een overzicht van de hoogtepunten in 2009 onze actuele muzieklijstjes, samengesteld door onze avant-garde muziekredactie.
http://blog.concertzender.eu/category/nieuwe-muziek