Search for:
spinner

Muzikale hoogtepunten van 2010

wo 29 dec 2010

Een overzicht van de muzikale hoogtepunten in 2010 in de vorm van informatieve muzieklijstjes is te lezen op ons weblog. De lijstjes zijn samengesteld door onze Nieuwe Muziek en Pop/Folk redactie. Het weblog geeft direct toegang ‘on demand’ tot relevante programma’s.

http://blog.concertzender.eu/category/nieuwe-muziek
Een belangrijk aandeel binnen de programmering van de Concertzender wordt geleverd door onze Nieuwe Muziek en Pop/Folk medewerkers. Ieder met een uniek specialisme op het gebied van de hedendaagse en alternatieve muziekbeoefening. Zij zijn verantwoordelijk voor een brede programmering, waarbinnen aandacht wordt besteed aan alles wat beweegt tussen modern gecomponeerd klassiek tot extreem grensverleggende pop, elektronica en folk. Voor de nieuwe programmering, die na een ingrijpende verhuizing vanaf maart dit jaar van start is gegaan, hebben we gekozen voor een splitsing van onze muzikale specialismen. De maandagavond is in het teken komen te staan van de klassieke avant-garde van deze en de voorgaande eeuw, gevolgd door de donderdagavond met de nadruk op grensverleggende en alternatieve pop, elektronica en vernieuwende en obscure volksmuziek.  
Met deze vernieuwing hebben we in 2010 veel nieuwe muziekdocumenten toegevoegd aan ons unieke archief. Een muziekarchief dat al langere tijd ‘on demand’ is te beluisteren en sinds enige tijd ondersteund wordt met een extra informatief ‘weblog’. Beide internetfuncties geven de zender een bijzondere meerwaarde voor de muziekgeïnteresseerde en geven de klankbeleving een extra dimensie. Vandaar dat enkele programmamakers van onze avant-garde pop/folk en nieuwe muziek redactie heeft besloten over het afgelopen jaar haar meest favoriete muziekmomenten met u te willen delen. Een eigenzinnige en wonderbaarlijke aanvulling op al die andere eindlijstjes van 2010. Beschouw de volgorde als willekeurig. Doe er uw voordeel mee (‘on demand’) en geniet het komende jaar opnieuw van onze radioprogramma’s.