Search for:
spinner

Nederlandse Muziekprijs voor Bosgraaf

zo 23 jan 2011

Onlangs werd bekend dat de Nederlandse blokfluitist Erik Bosgraaf de Nederlandse Muziekprijs krijgt. Bij de Concertzender is Bosgraaf te horen met een hedendaags concert in Concertzender Live op maandag 7 februari. En bij Nuove Musiche van za. 12 februari is zijn nieuwe cd te horen met blokfluitconcerten van Vivaldi.

Erik Bosgraaf (sinds kort blokfluitdocent van het Conservatorium van Amsterdam) is de eerste Nederlandse blokfluitist die de Nederlandse Muziekprijs krijgt. Hij ontvangt deze meest prestigieuze prijs op muziekgebied op 21 februari in het Muziekgebouw aan ‘t IJ in Amsterdam.
Erik Bosgraaf is op maandag 7 februari live te horen in een hedendaags concert met violiste Mary Oliver en contrabassiste Rozemarie Heggen. De opnames zijn gemaakt tijdens het festival November Music 2009.
Concertzender Live: maandag 7 februari 2011, 20.00 – 22.00 uur
Op de cd ‘Vivaldi, Recorder Concertos’ speelt Erik Bosgraaf samen met zijn begeleidingsensemble Cordevento bekende (zoals ‘La Notte’ en ‘Tempesta di mare’) en minder bekende blokfluitconcerten van Antonio Vivaldi. Deze CD is bijna in zijn geheel te horen bij Nuove Musiche.
Nuove Musiche: zaterdag 12 februari 2011, 09.00 – 10.00 uur