Search for:
spinner

Nieuwe editie Festival Oude Muziek

vr 27 aug 2010

Vrijdag 27 augustus start de 29e editie van het Festival Oude Muziek in de Domstad. Onder de titel Louis Quatorze laat de Franse Barokmuziek zich gedurende 10 dagen van alle kanten horen, grotendeels uitgevoerd door Franse musici van de hoogste plank.

(foto: Marco Borggreve)
Dat Franse barokmuziek vele kanten en gezichten heeft, wordt wel duidelijk in deze nieuwe editie van ‘s werelds grootste oude-muziekfestival. Swingende dansmuziek, maar ook ingetogen luitmuziek, bloedstollende ‘airs de cour’ en ‘grand motets’, ruisende klavecimbelmuziek, dramatische ‘Leçons de Ténèbres’ en nog veel meer. Composer in residence is François Couperin, artists in residence zijn Skip Sempé (klavecimbel), Philippe Pierlot (viola da gamba) en mezzosopraan Eugénie Warnier.
De eerste dag van het Festival, vrijdag 27 augustus, wordt de aftrap gegeven dmv. een beiaardconcert door Arie Abbenes, het bijzondere openingsconcert door Capriccio Stravagante (met reconstructie van Les 24 Violons du Roy), de opening van het Festivalcentrum Pandhof, en het eerste verstilde nachtconcert door luitist Franco Pavan.
Op zondag 5 september (20u, Vredenburg Leidsche Rijn) wordt het festival afgesloten met Versaillaanse orkestmuziek door Le Concert des Nations olv. niemand minder dan Jordi Savall.
De Concertzender gaat de serie Leçons de Ténèbres opnemen (31 aug. en 1, 2, 3 en 4 september, telkens om 22.30u. in de Pieterskerk in Utrecht), wat later wordt uitgezonden. Tijdens de Oude Muziek Markt op 3, 4 en 5 sept. zal de Concertzender ook aanwezig zijn. 
Kijk voor meer info op: www.oudemuziek.nl
Luister de Special terug van zondag 8 augustus bij Documento, dat overigens op zaterdag 28 augustus om 10-11u. herhaald wordt.
Louis XIV en kunsten.jpg

Louis XIV et les Arts