Search for:
spinner

Open Huis aanstaande zaterdag 23 oktober

zo 17 okt 2010

Op zaterdag 23 oktober om 19.00 uur houdt de Concertzender Open Huis. Het wordt een avond met muziek, dans, fotografie en schilderkunst. Klik verder voor alle details van het programma. Tot ziens op 23 oktober!
Open huis op 23 oktober

Zaterdag 23 oktober opent de Concertzender om 19.00 uur de deuren voor een speciale avond. Heeft u zin in een leuke, verrassende cultuuravond met gelijkgestemden? Genieten van dans, zang, schilderkunst en muziek in alle soorten en maten? Kom dan naar het caf
é en de hal van MuzyQ, Atlantisplein 1 in Amsterdam. De toegang is gratis.

@ConcertZender neemt u mee langs bekende en minder bekende klanken en laat u genieten van klassiek tot en met electro. En, niet te vergeten, van flamencodans en Pakistaanse zang.
Schilderijen van Wiaan Ramadhan en foto’s van Sergey Shamota geven extra internationale allure aan de toch al erg prettige en muzikale ambiance in MuzyQ.

Programma
19.00 uur: Romina Toroz met opzwepende flamencodans
20.00 uur: Ensemble Aurora met de sensuele Chansons de Bilitis van Claude Debussy
20.30 uur: Tomas Coomans met vlammende flamencogitaarmuziek
21.00 uur: Shahzad Ali Khan met traditionele klassieke Indiase zang, sitar en tabla

Vanaf 21.30 uur kunt u heerlijk loungen onder leiding van 3 dj’s:

Bertú: onze eigen Concertzender Global Beats Specialist!
Hank disaster: prikkelend onorthodoxe en kinky mixen…
Favo–RI8: laat je ter afsluiting proeven van het clubleven in St. Petersburg
Kom het allemaal ervaren!
Cv’s van de kunstenaars
Romina Toroz
fotoromina1.JPG
begon in 1995 met flamencodans bij Maria Jesus Adame Sanchez en Miguel Angel Muñoz Oliva. Zij trad onder andere op met de groep ‘Arte y Compas’. Zij won in 1999 de 2e prijs op het internationale flamencoconcours in Antwerpen. Hierna volgden workshops in Sevilla, Madrid en Nederland bij Eva la Yerbabuena, El Farruquito, La Farruca, Belen Maya, Joaquin Ruiz, Carmen Segura, Pastora Galvan, Adella Campallo, Juana Amaya en Silvia de Paz. Romina Toroz was verbonden aan het Centro Flamenco Utrera in Utrecht en aan de flamencodansschool ‘La Chispa’ in Amsterdam.
Romina Toroz
zal niet alleen dansen, maar met de steun van:
Zang: ”El Falu de Cadiz”
Gitaar: Jose Adame Sanchez en Feikje Boertjens
Cajon: Raul Perez

Ensemble Aurora
bestaat uit:
ensemble aurora1.JPG
Renske Tjoelker: harp
Maria Pozdnyakova: harp
Anna Zeijlemaker: fluit
Anastasia Anufrieva: fluit
SungHee Jo: piano en celesta
Daniela Tomasz: spreekstem
Het doel van het ensemble is om muziek voor fluit-harpcombinaties interessanter te maken. Door de dubbele bezetting van harp en fluit ontstaat een vernieuwend en inspirerend samenspel dat zeer geschikt is voor de esthetiek van de vroeg-20e-eeuwse Franse componisten. Ensemble Aurora ontleent de naam, die refereert aan jeugd en moed, aan het Russisch. In die taal betekent aurora zonsopgang.

CoomansTomas Coomans speelt flamencogitaar. Na in eerste instantie voornamelijk geïnteresseerd te zijn in jazz en de elektrische gitaar, greep de flamencogitaar hem op zijn 23e, en liet hem daarna niet meer los. Hij interpreteert de traditionele flamencostijl met respect voor de traditie en laat zich hierbij inspireren door de grote meesters.

Shahzad Ali Khan werd geboren in het Pakistaanse Lahore en is telg van een vooraanstaande familie. Hij werd door zijn vader, Ustad Imtiaz Ali Khan, onderwezen in khayal, thumri, kafi, thumri, ghazal en sufimuziek. Hij shahzad-s-performans-300x225.jpgtreedt zeer regelmatig op in het buitenland. Zo vertegenwoordigde hij Pakistan op internationale muziekfestivals. Op het gebied van de fusion werkt hij graag samen met de Mekaal Hassan Band.
Shahzad Ali Khan werkt in Nederland als muziekdocent, gespecialiseerd in stemmodulatie. Zijn leven staat, mede gevoed door zijn religieuze overtuiging (het Soefisme), geheel in het teken van het delen van zijn muziek met de wereld.

bertuDj Bertú draait Global Beats sin fronteras en haalt inspiratie en grooves uit diepe jungles en verre woestijnen, maar ook uit de urban beats en jams van om de hoek. Al sinds begin jaren 1980 in de ban van Afrikaanse ritmes en funk, heeft hij zich niet laten weerhouden om met open oren alle uithoeken van de wereld te beluisteren en daar zijn sets van samen te stellen. Bertú neemt u mee van Bamako naar Bombay, Barcelona, Bahia, Buenos Aires, Boekarest en verder.
Bertú draaide de laatste jaren bij Mystic Grooves, Simba Ngoma, is 1 van de artists in residence van de Globaloca! clubnight in SJU (Utrecht) en draait regelmatig in Rasa, eveneens in Utrecht.

DisasterHank Disaster trad op met Poptrash, Robot Rock, Club Bangkok, Pyt, Bloody Disco, Pocket Lipz, EdBangerSoundSystem, en vele anderen. Hij werkt samen met DSM, Crash’n’Score en Neurosystem, maar is altijd trouw gebleven aan zijn eigen stijl.
In 2009 richtte hij Bon Esprit Amsterdam op, waarmee hij iedere maand optreedt in Code 21. Dat doet hij samen met de beste underground-dj’s. In 2011 zal hij ASOCIAAL organiseren in Winston Kingdom. In zijn eigen woorden: “Hank Disaster is your provider of fingerlickin’ floorfillers in the most unorthodox way!”

Dj Favo-RI8 (foto rechts)
is afkomstig uit ‘the club capital of Russia’, St. Petersburg. Zijn passie voor dance ontwikkelde hij van jongs af aan. Zo nFavoam hij het initiatief tot schooldisco’s en straatfeesten. En dat alles met slechts 2 cassetterecorders.
Zijn 1e computer gaf de aanzet tot uitgebreid experimenteren met het bewerken en zelf schrijven van muziek. Dj Favo-RI8 voltooide zijn opleiding aan de dj-school in St. Petersburg en draait tegenwoordig in vele clubs en bars en op evenementen in die stad.

Wiaan Ramadhan ,
dat liefde betekent in het Koerdisch, werd geboren in Bagdad. Met haar familie vluchtte zij in 1980 naar Nederland vanwege de oorlog tussen Irak en Iran. Ze werkte lang in de human resources, maar keerde instinctief terug naar haar passie: schilderen. Op het doek kreeg haar innerlijke strijd tussen emotie en ratio vorm. In Wiaans recente werk staan hoop en wens centraal.wiaan1.JPG

Sergey Shamota werd in 1980 geboren in het zuiden van Rusland. Na zijn opleiding in Minsk en Lyon kwam hij in 2002 als professioneel danser naar Nederland. Hij danste hier onder andere bij Introdans. Sinds 2004 is hij actief als fotograaf. Autodidact en diep bevlogen met het medium nam hij deel aan verschillende exposities in onder meer Arnhem, Rotterdam en Jeruzalem. Sergey werkt het liefst documentair en heeft dus altijd een camera bij zich, zelfs terwijl hij danst.0101.JPG