Search for:
spinner

Plasterk in de bres voor de Concertzender?

ma 20 okt 2008

Minister Plasterk van Cultuur gaat er bij de raad van bestuur van de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) op aandringen dat de bijdragen van de Concertzender op de radio behouden blijven. Die toezegging deed de minister in antwoord op vragen van Tweede Kamerlid Boris van der Ham van D66.

 
‘Ik ben bereid nader met de raad van bestuur in overleg te treden om helder te krijgen hoe de waardevolle bijdragen van de Concertzender aan de Nederlandse muziekcultuur in een nieuwe constellatie een passende plek zullen vinden’, schrijft Plasterk.
 
Van der Ham had Plasterk medio oktober om opheldering gevraagd. Volgens Van der Ham voegt de Concertzender daadwerkelijk iets toe aan het publieke bestel met een ‘uitzonderlijke programmering van serieuze muziek die niet te vinden is op andere publieke radiostations’.

De Concertzender reageert positief: ‘We zijn zeer verheugd dat de minister het belang van de Concertzender voor de Nederlandse muziekcultuur op waarde weet te schatten. We gaan er daarom vanuit dat de minister de NPO kan overtuigen om de Concertzender op de radio te behouden’, aldus Sally Farrar, woordvoerster van de Concertzender.
De NPO wil de Concertzender juist ontmantelen en het vrijgekomen geld besteden aan twee of drie nieuw te vormen themakanalen.  De VPRO zei vorige week gesprekspartner te zijn in de discussie over de vorming van deze digitale kanalen onder de vleugels van de VPRO.
Van der Ham wil Plasterk maandag tijdens de behandeling van de mediabegroting in de Tweede Kamer vragen of de minister de Concertzender als geheel wil behouden of dat hij instemt met het NPO-beleid.