Search for:
spinner

Slaughter’s Big Rip Off

vr 16 mrt 2007

Soundtrack van de film ‘Slaughter’s big rip off’ uit 1973 van James Brown, op eerste kerstdag overleden. The Godfather of Soul, Soul Brother Number One of Mr. Dynamite groeide op in een bordeel, in de crisisjaren 30 in Augusta, Georgia
. Op 16-jarige leeftijd werd hij veroordeeld voor een gewapende overval. Na drie jaar werd hij op voorspraak van Bobby Byrd vrijgelaten op voorwaarde dat hij zich niet meer in Augusta zou laten zien, en dat hij een baan zou zoeken. Na een korte sportcarrière in boksen en baseball zocht hij zijn heil in de muziek. De rest is geschiedenis.

De film is typische ‘blaxploitation cinema’ uit de jaren zeventig. De stoere detective Slaughter krijgt het aan de stok met een gevaarlijke misdaadbende die onder leiding staat van de geschifte Duncan. Blijkbaar hebben hij en zijn mannen nog een rekening met Slaughter te vereffenen. Na het enorme succes van de film ‘Shaft’ in 1971 werd er in de jaren erna een enorm blik met zwarte actiefilms opengetrokken. De verhalen zijn flinterdun maar de kleding, het haar, het taaltje, de auto’s en vooral de muziek blijven de moeite waard.