Search for:
spinner

Steven Kamperman in de Ochtendeditie

wo 24 jan 2007

Woensdag 24 januari is de Nederlandse Klarinettist/saxofonist en componist Steven Kamperman (1970) gast in de Ochtendeditie.

Steven Kamperman is geen onbekende meer in de Nederlandse jazz- en wereldmuziek. Hij laat deze werelden in tal van projecten op boeiende wijze samensmelten. De muziek van Kamperman is avontuurlijk en gaat alle richtingen uit. In 1991 haalt hij met de formatie Trio Hip de tweede prijs op het Middelsee Jazzconcours. In 1998 wordt hij met zijn groep 1 Step 7 Seas uitgenodigd om de VIP-toernee van dat jaar langs de belangrijkste Nederlandse jazzpodia te doen. Daarnaast leidt hij de groep M.O.T (Modern Madness or Tribal Truth). Een band die volgens De Volkskrant ‘het beste van twee werelden combineert. Opwindende hectiek van grotestadsmuziek, in de vorm van alerte jazz met individuele hoogstandjes, en de bezwerende warmte van gezamenlijk opgebouwde Afrikaanse grooves.’ Naast zijn eigen projecten is Steven Kamperman o.m. te horen met Compasion, een flamenco/improvisatie groep, de jazzfolkgroep Bite the Gnatze en het Global Village Orchestra. Steven Kamperman is tevens medeoprichter en concertorganisator van ‘Music: World Series’. Een succesvolle serie ontmoetingsconcerten tussen improvisatoren uit alle windstreken
In 2002 richt hij samen met Behsat Üvez het achtkoppige Turks/Nederlands/Iraans ensemble Baraná & Co op (met o.a. cellist Ernst Reijseger en percussionist Afra Mussawisade). De live-CD van dit concert leidt tot superlatieven in nationale en internationale pers. Van dit gezelschap komt deze maand een uit.hoes barana.jpg.jpg
Kamperman maakt ook deel uit van de blazersformatie ‘Carlama Orkestar’, een formatie die zich toelegt op de rijke muziektraditie en ritmes uit de Balkanregio.
Ook van Carlama Orkestar komt in januari een cd uit, ‘Barabe!’. Van deze cd en van de cd ‘Ileriye Anilar (Memories of things to come)’ van Baraná & co hoort u in deze aflevering muziek.
Luister naar Wereldmuziek Actueel tussen 11:00 – 11:30.