Search for:
spinner

The Art of Electronics

wo 29 mei 2013

Als opmaat voor de thema-avonden ‘elektronische muziek’ op 29 en 30 mei was er op 20 mei om 20:00 uur een Thema uitzending over Morton Subotnick. Ga het klanken avontuur aan en luister verder…

De Amerikaanse componist Morton Subotnick schreef tussen 1967 en 1975 een flink aantal elektronische klassiekers. Tijdloze muziek vol pulserende ritmes en kristalheldere timbres, geschreven voor onder meer de Buchla synthesizer. Zie voor een overzicht van de composities die worden uitgezonden onze programmagids: Thema – Morton Subotnick.
Thema avond op 29 mei The Art Of Electronics, met om 21:00 uur als speciale gast componist en sound-designer Roland Kuit. Onderwerp; Tussen Onderzoek en Compositie. Plus om 23:00 uur ‘the electronic essentials of the seventies’. Met muziek van o.a. Walter (Wendy) Carlos, Edgar W. Froese, Cabaret Voltaire en Suicide. En afsluitend om middernacht de herhaling van Philippe Petit’s ‘A Descent Into The Maelstrom’.
Thema avond op 30 mei The Art Of Electronics, met om 21:00 uur aandacht voor de ‘Klankstappen’ die het tijdschrift Gonzo (circus) in haar mei/juni editie presenteerde. Een unieke collectie geluidswandelingen uit Vlaanderen en Nederland. Te gast zullen zijn Danae Bos (auteur Klankstappen), Renate Zentschnig (mede-oprichtster Soundtrack-city) en Robert van Heumen (componist elektro-akoestische muziek). Plus om 23:00 uur speciale aandacht voor Igor Wakhévitch, een Franse avantgarde componist, die in de jaren ’70 een reeks bijzondere elektro-akoestische albums heeft uitgebracht.