Search for:
spinner

The Bach Players in L’Esprit Baroque

vr 12 apr 2013

Ze waren al te horen in L’Esprit Baroque: The Bach Players met muziek van Pachelbel en J. S. Bach. Dit Londense gezelschap geeft op 13 april haar Nederlandse debuutconcert in Baarn. Beluister hier deze aflevering van L’Esprit Baroque on demand.
Johann Pachelbel was een goede vriend van de familie Bach en 30 jaar ouder dan Johann Sebastian. Zodoende was Pachelbel een groot voorbeeld van Johann Sebastian, en heeft aanzienlijk meer geschreven dan zijn bekende Canon.
Paasmuziek
Op deze CD en in deze aflevering worden cantates en geistliche konzerte van Pachelbel gepresenteerd, naast 3 cantates van J. S. Bach.
Vele cantates zijn gericht op de Paastijd, zoals de cantate "Christ lag in Todesbanden" van beide componisten, en het geistliche konzert "Christ ist erstanden" van Pachelbel.
The Bach Players
Deze Londense groep, door Nicolette Moonen in 1996 opgericht, legt zich toe op muziek uit de Barok en het Classicisme, met een nadruk op Johan Sebastian Bach.
Concert in Baarn
Op 13 april geven The Bach Players met de alt Sally Bruce-Payne hun eerste concert in Nederland, in de Baarnse Paaskerk. Zij spelen ook hier muziek van Pachelbel en Bach.
> Hier is het programma te zien van het concert op 13 april in Baarn.
> Klik hier voor de speellijst van L’Esprit Baroque.
> Beluister hier direct deze aflevering
The Bach Players (bron foto: preludeklassiekemuziek.nl)