Search for:
spinner

The Last Temptation of Christ

vr 18 mei 2007

Jezus van Nazareth probeert uit te vinden wat God van hem wil. Maar als zijn missie bijna compleet is, staat hij voor de grootste verleiding van allemaal: het normale leven van een goed mens. De film, geregisseerd door Martin Scorsese, is gebaseerd op Nikos Kazantzakis' gelijknamige roman.
Scorsese filmde The Last Temptation of Christ met een klein budget, wetende dat de film controversieel zou zijn en waarschijnlijk geen kaskraker zou worden. Hij had echter de woede die deze film veroorzaakte niet voorzien. De vrijscène tussen Jezus en Maria Magdalena leidde tot heel wat protest (zelfs brandstichting in bioscopen), maar de ware reden van het ongenoegen van de fundamentalistische Christenen was de hele toon van de film: Jesus heeft een (te) menselijk gelaat en twijfelt tussen een aards leven en zijn goddelijke roeping
In 1989 brengt Peter Gabriel de soundtrack op het album Passion uit. Hij ontving hiervoor zijn eerste Grammy Award, in de categorie: ‘Best New Age Performance’.
De typische drum en synthesizer geluiden van Peter Gabriel zijn verrijkt met polyglotte klanken. De stemmen van onder meer Nusrat Fateh Ali Khan, Youssou N'Dour, and Baaba Mal roepen een sterke Midden-Oosterse en Afrikaanse sfeer op.