Search for:
spinner

Veranderingen bij de Concertzender

vr 15 sep 2006

Vorig jaar september is de Concertzender drastisch veranderd. Op de radio hoort u vanaf die datum ook programma’s van collega’s van de NPS, VPRO, KRO en MAX.

Inhoudelijk komt er meer ruimte voor jazz en wereldmuziek en er is een vaste plek voor radiodocumentaires en culturele informatie. Als gevolg daarvan verschuift een aantal van de huidige Concertzender programma’s naar webradio: de thema programmering met klassieke muziek, oude muziek, hedendaags en opera. Vanaf 4 september zijn deze programma’s dus nog uitsluitend te beluisteren op internet: www.concertzender.nl.
Als u een computer heeft en een internet-aansluiting, verandert er voor u als luisteraar niet zoveel, want de huidige Concertzenderprogramma’s kunt u – hier en daar in een iets andere volgorde – stuk voor stuk terugvinden op webradio.
Vanaf 4 september wordt de Concertzender zoals u die nu kent dus Concertzender Classic. (www.concertzender.eu)
Overzicht
Concertzender Classic is vanaf 4 september nog overzichtelijker ingedeeld.
Elke dag heeft zijn eigen muzieksoort.
Maandag: nieuwe muziek
Dinsdag: jazz
Woensdag: klassieke muziek
Donderdag: oude muziek
Vrijdag: wereldmuziek
Zaterdag: culturele raakvlakken
Zondag: opera
Extra’s
Maar als u bijvoorbeeld op dinsdag naar Concertzender.nl luistert en u houdt niet van jazz, kunt u gewoon een ander programma van uw keuze uitzoeken.
Bij radio on demand vindt u namelijk de meeste programma’s van de Concertzender terug om ze nog eens te kunnen beluisteren, maar dan op een tijdstip dat u zelf kiest.
De lijst met podcasts groeit gestaag: unieke opnamen van 78-toerenplaten en improvisaties.
Surround Radio is en blijft pure verwennerij: een 24-uurs kanaal met uiteenlopende muziek in multi-channel-weergave.
En last but not least wordt de mogelijkheid voor een hogere geluidskwaliteit van het live kanaal (voor de kenners: 192kbps mp3) toegevoegd.
Programmaschema
In het programmaschema (Internet Explorer gebruikers: rechtermuisknop indrukken en doel opslaan) vindt u van uur tot uur de programma’s die u kunt horen via Concertzender.nl
De schuin gedrukte programma’s zijn op hetzelfde tijdstip ook op de radio te horen, op de kabelfrequentie van de Concertzender; en ook via Astrasatelliet, DAB en Digitenne.