Aanstaande vrijdag (30/1 om 19:00) staat Mariama, het programma met Afrikaanse muziek, in het teken van Wassoulou-ster: Oumou Sangaré. Het Wassoulou-gebied in Zuid-Mali heeft een boeiende muziekstijl voortgebracht. Het is muziek van de jeugd die, in tegenstelling tot de muziek van de traditionele djeli’s met hun lofliederen, vaak kritiek op de gevestigde orde bevat.
De Wassoulou-muziek is gebaseerd op een oude traditie van jagersliederen, met pentatonische melodieën, en wordt traditioneel begeleid door de "donso’n’goni" (6-snarige jagersharp). De Wassoulou-sterren gebruiken een kleinere versie van deze harp, de "kamélen’goni" (letterlijk: harp van de jeugd). Wassoulou-muziek wordt gedomineerd door zangeressen.
De meest bekende die ook in ons land regelmatig heeft opgetreden en ondertussen een wereldster is geworden, is Oumou Sangaré Haar eerste cassette, "Moussolou" (vrouwen), werd opgenomen in Abidjan (Ivoorkust) in 1989 in de week dat ze 21 jaar werd. Daarna bracht ze nog diverse albums uit: Ko Sira (1993), Worotan (1996), en de cassettes Laban (2001) en Moussowla Diala (2001). Uit haar teksten blijkt haar sociale bewogenheid, met name haar strijd voor de rechten van de Afrikaanse vrouw. Ze is om die reden een fel tegenstandster van polygamie.