Search for:
spinner

X-Rated van Kink FM naar Concertzender

do 6 okt 2011

In de afgelopen 16 jaar is X-Rated op Kink FM uitgegroeid tot een platform voor avant-gardistische muziek. Donderdag 6 oktober om 22.00 uur werd X-Rated voor het eerst vervolgd op de Concertzender. Luister terug onder uitzending gemist.

16 jaar lang is X-Rated een vaste waarde bij Kink FM geweest. Het radio programma voor liefhebbers van experimenteel, neo-folk, industrial, ambient en electronics maakt al sinds de start van Kink FM onderdeel uit van de programmering.
In de loop der jaren is X-Rated uitgegroeid tot een platform voor avant-gardistische muziek.
Arjen Grolleman bedacht X-Rated
In 1995 zette Arjen Grolleman X-Rated op. Hij presenteerde het ook.
Bob Rusche is later samen met Arjen dit programma gaan samenstellen en presenteren.
Nadat Arjen in 2010 overleed, bleef Bob het programma presenteren en produceren.

Nu Kink FM sinds 1 oktober uit radioland is verdwenen, zijn we zeer gelukkig met de komst van X-Rated naar de Concertzender.
Lees Brief aan Arjen.
"Programmering Concertzender gedurfd"
Bob Rusche: "Het is spijtig dat er een einde komt aan Kink FM. Dat ik X-Rated kan blijven uitzenden via de Concertzender is een zeer goede zaak voor deze muziek in het algemeen. De Concertzender is met haar gevarieerde en gedurfde programmering de juiste plek voor een doorstart van een programma als X-Rated." 


Concertzender zeer verheugd
Niet alleen Concertzender, maar vooral ook de redactie van Crosslinks (het deel van de programmering waarin programma’s zijn terug te vinden die laveren tussen pop, folk, improvisatie en elektronica), is zeer verheugd met de komst van X-Rated. 
De redactieleden hebben X-Rated op Kink FM altijd zeer gewaardeerd. Dit heeft onder meer te maken met de relatie die Arjen Grolleman met beide zenders had.
Poparts en Il Futurismo
Grolleman is jarenlang programmamaker geweest van onze Poparts en zijn eigen programma Il Futurismo.
Onvergetelijk zijn de inzet en vakbekwaamheid waarmee Bob Rusche na het overlijden van Arjen X-Rated een volgend leven heeft ingeblazen.
De kennis van en de liefde voor de eerder genoemde genres die Bob meeneemt naar de Concertzender zijn van onschatbare waarde.
Een reddingsactie als deze is daarom zeer op zijn plaats. Het zal de Concertzender verrijken en X-Rated blijft behouden voor de grote schare liefhebbers van het programma.
Donderdag 6 oktober 
Op 25 september zond Kink FM voor het laatst X-Rated uit. Donderdag 6 oktober vervolgde Bob Rusche zijn programma op de Concertzender om 22.00 uur. Luister naar X-Rated #1.

Namens de Crosslinks-redactie
Hessel Veldman