Search for:
spinner

Young Professionals Liveconcert gemist?

ma 15 jun 2009

Luister bij Uitzending Gemist naar de prachtige concerten die zondag 14 juni live vanuit de studio’s van de Concertzender werden gegeven.

In samenwerking met de studenten radiomaken van het Conservatorium van Amsterdam organiseerden wij op 14 juni van 13.00 tot 17.00 uur een zondagmiddagconcert in het Muziekcentrum van de Omroep in Hilversum. Alle artiesten zijn studenten aan het Conservatorium, en de meesten hebben zelfs prijzen gewonnen. Zo traden o.a. Saeko Oguma, de winnares van het altvioolconcours op, net als Rosanne Philippens, de winnares van het Oskar Back-concours. Maria Fernandez Alvares, winnares van het Prix du Port, zal ook optreden, en het fantastische tango kwartet Tanguarda.
U kunt via ‘Uitzending Gemist’ nu nog luisteren! Klik hierrtoe op één van de onderstaande links, waarna u op een luidsprekertje kunt klikken.
Eerste uur: Altvioliste Saeko Oguma speelt werken van Reinecke en Beethoven. Daarna enkele werken van bassist en componist Bart Soeters.
Tweede uur: Maria Fernández Álvarez zingt o.a. traditionele Cubaanse slaapliedjes en eigen werk. Ze wordt begeleid door Norman Peplow, piano.
Derde uur: Rosanne Philippens speelt Ravel, Ysaÿe, Adams, Shostakovitsj en Wieniawsky. Ze wordt begeleid door haar collega’s van het Allegra Kwartet (Nadai Frissen, viool; Hannah Strijbos, altviool; Lidy Blijdorp, cello); Gerard Bouwhuis, piano; Yuri van Nieuwkerk, piano.
Vierde uur: Tanguarda speelt tango’s van grote diversiteit; van klassiekers tot Tango Nuevo en werken van Astor Piazzolla. De kwartetleden zijn Ville Hiltula, bandoneon; Alexandre Kanji, viool; Maria Martinova, piano; Matthew Midgeley, contrabas.